Debata „Branża przetwórstwo rolno-spożywcze w gospodarce regionu kujawsko-pomorskiego – najlepsze rozwiązania dla przedsiębiorców”.

W czwartym już spotkaniu branżowym udział wzięli m.in. członkowie klastrów: Kujawsko-Pomorska Spiżarnia oraz Agroklastra Kujawy Stowarzyszenia na Rzecz Innowacji i Rozwoju a także Cuiavii Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw. Obecni byli jeszcze także przedstawiciele firm Polmass, Zakładów Przetwórstwa Zbożowo-Młynarskiego z Kruszwicy, Instytutu Genetyki Sądowej, Agrobiznes Parku, Zakładu Sadowniczego Wtelno, Zenit Plus czy Krys-Andu. W dyskusji mówiono m.in. o roli łączenia firm w klastry a także o konieczności dostosowania systemu edukacji do faktycznych potrzeb rynku i przedsiębiorców w branży.

Serwis www jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
projekt i realizacja: MPMedia